Batterijen voor ieder gehoorapparaat

Veel gehoorapparaten werken nog op batterijen, wat weinig mensen weten is dat het bij een batterij niet alleen maar draait om hoe lang hij mee gaat, maar vooral om hoe stabiel de afgifte van het amperage is, zodat de batterij de geluidskwaliteit voor u kan blijven leveren van begin tot eind.

Met een goede batterij werkt het hoortoestel optimaal en bespaart u kosten!

Verschillende soorten gehoorapparaat batterijen:

Er zijn 4 verschillende soorten batterijen voor gehoorapparaten. Te herkennen aan de volgende kleuren: Geel, Bruin, Oranje en Blauw.
De gele batterij heeft de code 10 en is de kleinste batterij die te verkrijgen is voor gehooraparaten.
De Bruine batterij heeft de code 312 en is de batterij die in de meest verkochten gehooraparaten zit.
De oranje batterij heeft de code 13 en is weer een maatje groter dus gaat ook wat langer mee, dit kan een een overweging zijn om minder vaak batterijen te hoeven vernieuwen.
De blauwe batterij heeft de code 675 en is de grootste van alle 4 en komt alleen voor in Power gehoorapparaten voor mensen met de grotere gehoorverliezen.

Hoortoestel batterijen 675
Hoortoestel batterijen 312
Hoortoestel batterijen 10
Hoortoestel batterijen 13

Sterke punten van een optihear Batterij:

Optihear heeft de batterijen nu geheel kwikvrij gemaakt en mag claimen de meest milieuvriendelijke hoorbatterij ter wereld te zijn;
Optihear levert eco-vriendelijke batterijtechnologie en produceert onder ‘clean room’ condities, waarbij de behuizing is voorzien van een ‘Enhanced Safety & Performance’ coating.

De Optihear mercury free batterijen geven hoortoestellen energie voor premium prestaties en duurzaamheid, uiteraard met het gepatenteerde stabiele, hoge voltageniveau.

Zo vervang je het batterijtje van je gehoorapparaat:

  • Open de batterijlader van het toestel.
  • Verwijder de lege batterij.
  • Haal een nieuwe batterij uit de verpakking (gebruik hiervoor de achterzijde).
  • Verwijder de sticker op de nieuwe batterij en wacht twee minuten om de batterij te activeren.
  • Plaats de nieuwe batterij in de batterijlade. Let op dat het + -teken op de batterij overeenkomst met het + -teken op de lade.
  • Sluit de batterijlade.

Gooi de oude batterijtjes niet zomaar weg

De batterijen van uw gehoorapparaat noemen we zink-luchtbatterijen. Ze gebruiken lucht als energiebron en bestaan, zoals de naam al verklapt, uit zink. Daarom mag u deze batterijen nooit bij het huisvuil gooien. Dit is erg schadelijk voor het milieu. Wees dan ook voorzichtig met het weggooien voor hoortoestelbatterijen. Verzamel de batterijen en lever deze in bij je hoorspecialist.

Batterijtjes bestellen?

Als je weet welke batterijen je nodig hebt kun je deze bestellen per 60 stuks, deze kosten 29,95. Daar komen dan nog wel verzendkosten bij van 3,90 euro per pakket.

Deze worden dan de eerst volgende werkdag verzonden.

Batterijen versus Oplaadbare gehoorapparaten.

Voor de werking van een gehoorapparaat maakt het niet uit of hij werkt op een goede batterijen of op een oplaadbare batterij. Een oplaadbare batterij is wel beter voor het mileu dan de eenmalige batterij om de simpele reden dat je er minder gebruikt. Dat scheelt grondstoffen en CO2-uitstoot. Er zijn ook mensen die het vervelend vinden om steeds de batterijen te moeten vernieuwen en kiezen dan liever voor het gemak van iedere nacht in de oplader zetten.