Een hoortoestel kopen

Goed horen is een van de belangrijkste levensbehoeftes die we hebben. De omgeving, het dagelijks leven, het werk, familie of vrienden; alles wordt beïnvloed door het gehoor. Het gehoor is een constante stroom van informatie en emoties. Het gehoor maat het leven leuker, spannender, veiliger en makkelijker.

Het gehoor is een zintuig dat altijd gebruikt wordt, zelfs bij het slapen. Het gehoor zorgt ervoor om gevaar te herkennen, te concentreren en te socialiseren. Het gehoor wordt gebruikt tijdens het werk om met de collega’s te overleggen, in het verkeer om gevaarlijke situaties te herkennen of in het sociale leven om te kletsen met vrienden of te praten met de kleinkinderen. Het gehoor is onmisbaar voor de vitaliteit van het leven.

Onderzoek toont aan dat mensen met een gehoorapparaat een aanzienlijke verbetering ervaren van hun kwaliteit van leven en hun algehele vermogen om te communiceren en deel te nemen aan sociale activiteiten.

hoortoestel kopen

Waar moet je op letten als je een hoortoestel gaat kopen:

Een hoortoestel op zich is al heel persoonsgebonden. De vorm van je oor en gehoorgang zijn namelijk al heel bepalend voor het model hoortoestel dat gedragen kan worden. Maar ook de mate van gehoorverlies bepaald hoe het formaat van het hoortoestel wordt. Het is dus heel belangrijk dat er goed bekeken en gepast word voor een passend model.

Bij het kopen van een hoortoestel zijn er een aantal belangrijke zaken waar u op moet letten:

  1. Type verlies: Overleg met een audicien over het type gehoorverlies dat u heeft om te bepalen welk type hoortoestel het beste bij u past.
  2. Comfort: Kies een hoortoestel dat comfortabel is en niet storend is tijdens het dragen.
  3. Functies: Overweeg welke functies u nodig heeft, zoals noise cancelling, waterbestendigheid, bluetooth-connectiviteit, enz.
  4. Kleur en uiterlijk: Kies een hoortoestel dat bij uw stijl en uiterlijk past en onopvallend is.
  5. Prijs: Hoortoestellen variëren sterk in prijs. Overweeg uw budget en de kosten van eventuele vervangingen of reparaties.
  6. Service en ondersteuning: Zorg ervoor dat u toegang heeft tot goede service en ondersteuning, zowel bij het kopen als bij het gebruik van het hoortoestel.
  7. Proefperiode: Veel audiciens bieden proefperiodes aan, zodat u het hoortoestel kunt uitproberen voordat u het koopt. Gebruik deze kans om te bepalen of het hoortoestel aan uw verwachtingen voldoet.

Beslissing of je het hoortoestel gaat kopen:

Log it All (leefwereldscan) kan extra bevestiging geven.

Log it All is een unieke functie van Unitron-hoortoestellen wat oorspronkelijk ontworpen is om bij te houden hoeveel tijd u als gebruiker doorbrengt in zeven verschillende luisteromgevingen. Hoorspecialist Dominique kan log it all gebruiken als hulpmiddel om te bepalen of uw hoortoestel geschikt is voor wat u nodig heeft.

unitron logo

Wat zeggen klanten over de hoortoestellen en begeleiding:

Bekijk hier alle reviews

Informatie over de verschillende hoortoestel leveranciers kun je vinden als je op de logo’s klikt.

unitron logo
phonak logo
widex logo
starkey logo
signia logo
resound logo

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.