De beste hoortoestellen

Het is maar net waar je naar op zoek bent en wat er mogelijk is met het gehoor. Het beste hoortoestel op papier is niet altijd het beste hoortoestel voor de einddrager.

unitron logo
phonak logo
widex logo
starkey logo
resound logo
signia logo

Welke merken leveren de beste A merk hoortoestellen:

Als hoortoestellen alle geluiden evenveel zouden versterken zou dat zeer onprettig klinken.
De nieuwste generatie slimme hoortoestellen versterken de geluiden op een andere manier: de zachte geluiden zijn weer hoorbaar, normale geluiden klinken weer als normaal en harde geluiden klinken wel hard, maar nooit te hard.

Hiervoor worden in de nieuwste generatie slimme hoortoestellen verschillende vormen van automatische volumeregeling toegepast, ook wel compressiesystemen genoemd. Sommigen regelen heel snel en zijn instaat onderscheid te maken tussen klinkers en medeklinkers (syllabische compressie) anderen regelen veel trager en dienen als automatische volumeregeling. Ze kunnen zo de tragere veranderingen in het volume van geluiden uit de omgeving compenseren.

Iedere fabrikant heeft daar zijn eigen filosofie over en zo ontstaan er kleine verschillen in de mogelijkheden.

Maar wat is dan het beste hoortoestel voor mij?

Welke techniek voor de slechthorende het meest optimaal is, hangt af van verschillende factoren. Zo spelen levensstijl, leeftijd en type gehoorverlies bij de keuze voor een bepaald merk en type hoortoestel een rol. Maar ook de vorm van je oor en gehoorgang zijn namelijk al heel bepalend voor het model hoortoestel dat gedragen kan worden.

Het beste is dan een vrijblijvende afspraak te maken bij de Hoorspecialist om te kijken wat de mogelijkheden zijn.