Welke types hoorapparaten zijn er? 

Bij hoorspecialist Dominique begrijpen we hoe belangrijk het is om een hoortoestel te vinden dat past bij jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende typen hoortoestellen die beschikbaar zijn:

  1. Achter-het-oor (AHO) hoortoestellen: Achter-het-oor hoortoestellen zijn de meest traditionele keuze. Ze bestaan uit een behuizing die achter het oor wordt gedragen en verbonden is met een oorstukje of een oordopje dat in de gehoorgang past. AHO-hoortoestellen zijn geschikt voor verschillende soorten gehoorverlies en bieden vaak meer vermogen dan andere typen.
  2. In-het-oor (IHO) hoortoestellen: In-het-oor hoortoestellen zijn ontworpen om volledig in de gehoorgang te passen. Ze zijn minder zichtbaar dan AHO-hoortoestellen en bieden een discrete oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een cosmetisch aantrekkelijke optie. IHO-hoortoestellen zijn beschikbaar in verschillende maten en worden op maat gemaakt om perfect in de gehoorgang te passen.
  3. Onzichtbare-in-het-kanaal (IIC) hoortoestellen: Onzichtbare-in-het-kanaal hoortoestellen zijn de meest discrete optie op de markt. Ze worden diep in de gehoorgang geplaatst, waardoor ze vrijwel onzichtbaar zijn voor anderen. IIC-hoortoestellen zijn geschikt voor milde tot matige gehoorverliezen. Het is belangrijk op te merken dat niet iedereen in aanmerking komt voor dit type hoortoestel, aangezien het afhangt van de individuele gehoorgang en gehoorverlies.
  4. Receiver-in-het-oor (RIC) hoortoestellen: Receiver-in-het-oor hoortoestellen zijn vergelijkbaar met AHO-hoortoestellen, maar ze hebben een dunne luidspreker die direct in de gehoorgang wordt geplaatst. Dit zorgt voor een comfortabele pasvorm. RIC-hoortoestellen zijn vaak klein en discreet, en ze zijn geschikt voor verschillende mate van gehoorverlies.
  5. Extended wear hoortoestellen: Extended wear hoortoestellen zijn uniek omdat ze continu in de gehoorgang worden gedragen voor een bepaalde periode, meestal enkele maanden. Deze hoortoestellen zijn speciaal ontworpen om te blijven zitten tijdens douchen, slapen en andere dagelijkse activiteiten. Ze worden vaak door een professional geplaatst en verwijderd.
unitron logo
phonak logo
widex logo
resound logo
signia logo

Waar let je op bij het kiezen van een hoortoestel?

Bij het kiezen van het juiste hoortoestel is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals het type en de mate van gehoorverlies, persoonlijke voorkeuren, levensstijl en budget. Onze deskundige audicien bij Hoorspecialist Dominique staat klaar om je te helpen bij het vinden van het perfecte hoortoestel dat past bij jouw behoeften. Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak en her ontdek de wereld van helder geluid en verbeterd gehoor!

Plan vrijblijvend een advies afspraak in.