Hoorspecialist Dominique

Met ruim 10 jaar ervaring in de hoorbranche help ik graag mensen tot de beste hooroplossing te komen. Geduld, betrouwbaarheid en kennis staan bij mij centraal. Door mijn persoonlijke aanpak zorg ik ervoor dat we samen het maximale uit het gehoor halen. Laat mij je adviseren.

Wat doet een hoorspecialist:

Een hoorspecialist onderzoekt of er sprake is van een gehoorbeperking. Dit onderzoek bestaat uit een test die wordt uitgevoerd in een speciale meetcabine en in een gesprek om te achterhalen of de klant of omgeving hinder ondervindt van een eventuele gehoorbeperking. Aan de hand van dit onderzoek wordt er een advies gegeven door de hoorspecialist. Dit kan inhouden het opstarten van een hoortraining, het opstarten van een ervaringstraject, of dat de klant moet worden doorverwezen naar de KNO of audioloog voor uitgebreider onderzoek. Bij het opstarten van een hoortraining of ervaringstraject begeleid de hoorspecialist je bij de iedere stap dus ook met de uitleg van de plaatsing en werking van het hoortoestel. Belangrijk is dat de hoorspecialist het maximale uit het gehoor wil halen van zijn klant.

Met een hoorspecialist ga je net dat stapje verder.

Het gaat er niet alleen om wát je zegt, maar ook om de manier waarop je het zegt.

Denk na over deze vier woorden: hoorbaarheid gaat vóór verstaanbaarheid. Deze stelling is cruciaal als het erom gaat, het verschil te vatten tussen horen en begrijpen. Hoorbaarheid alleen garandeert niet dat het gehoorde ook wordt begrepen, maar wanneer geluiden niet worden gehoord, zijn ze niet bruikbaar. Alle fabrikanten concentreren zich op het verbeteren van de hoorbaarheid van een zo breed mogelijk gamma geluiden en het verbeteren van de signaal-ruisverhouding (SNR) om spraak beter verstaanbaar te maken in uiteenlopende akoestische omgevingen. Maar er blijft een verschil tussen horen, verstaan en begrijpen wat er gezegd word.

Gehoorverlies is een ontzichtbare handicap en verdient meer aandacht omdat de wereld van de slechthorende zo veel groter kan worden.

Wat is je uitdaging als hoorspecialist:

Duidelijke uitleg geven over wat gehoorverlies voor impact kan hebben op iemands leven. De mensen met gehoorproblemen daar bewust van laten worden en daarbij ook de mensen eromheen. Door meer begrip en openheid hoop ik dat de mensen eerder aan de bel trekken.